A- A A+
JOKA
JOKA - Brugge - www.montenevado.com

Er bestaan een zeer klein aantal kwekers met een zeer gelimiteerd aantal Mangalicavarkens in andere landen. Monte Nevado weet dat er af en toe marketingcampagnes gebeuren rond deze kwekers maar ze hebben geen continuïteit in aantal varkens om producten te kunnen blijven leveren.

 

De varkens die gekweekt worden in Hongarije zijn speciaal omdat ze gevoed worden met een speciale Hongaarse granenmix die geen soja bevat, maar zonnebloempitten. De olie van de zonnebloempitten maakt het vet en de vetinfiltratie van de Hongaarse Mangalica ham zeer smaakvol.

 

In Hongarije leven de varkens in grote groepen in ruime hokken met stro, die uniek zijn ter wereld. Ze hebben vrije toegang naar buiten, zelfs in de winter. De combinatie van halfuitgestorven kweek, de speciale Hongaarse granen en het klimaat van het land maken de smaak van het vlees van de varkens die gekweekt zijn in Hongarije veel smaakvoller en specialer dan andere varkens gekweekt ter wereld.

 

Het is ook belangrijk te weten dat de Hongaarse Mangalicavarkens afkomstig zijn van “genbanks” en ze gemarkeerd en geregistreerd worden in officiële databanken. Ook niet te vergeten dat ze uitgeroepen zijn tot Nationaal Erfgoed van de Hongaarse landbouw.

 

Joka bvba, Industriezone Blauwe Toren Z11, 8000 Brugge, Belgiƫ, Tel.: +32 (0)50 31 20 04, Fax: +32 (0)50 31 79 75, info@jokajoka.com, BTW BE0431 325 742,