Op zoek naar een echte cortador in Brugge voor uw evenement? The Cortador Academy telt ’s werelds meest bekende cortadores. Allemaal hebben ze een ongeëvenaarde passie voor deze unieke ambacht, wat zich reflecteert in een eigen signatuur van hamsnijden en een resultaat dat zowel het oog als de smaakpapillen weet te bekoren. Maak hieronder kennis met onze cortadores.
MATHIAS VERBEKE
Reeds vele jaren heb ik de luxe mij te mogen verdiepen in de prachtige culinaire sector met JOKA. Verdiepen in de verhalen achter elk product uit vele diverse streken. Het ontdekken van de kunst van het hamsnijden was iets zo uniek en heeft mij blijven boeien. Het straalt alles uit waar Spanje voor staat: Gastvrijheid, gezelligheid, elegantie, traditie & culinair genot!
MATHIAS VERBEKE

JOSE CRISTOBAL
JOSE CRISTOBAL
Ik geniet veel met mijn werk, ik hou van de cultuur, de kunst en de traditie van mijn land, Spanje, over te brengen. En ik geniet , waardeer de tevredenheid van onze cliëntente zien wanner zij ham proeven en de dankbaarheid van onze leerlingen wanneer ik hen de kunst leer het snijden van ham.DAVID TORRES
Cortador Andaluz. De naam van het bedrijf van David Torres verenigt zijn (voor)liefdes in een allesomvattende titel: de liefde voor het ambachtelijk werk van de hamsnijder en zijn afkomst uit de streek Andalusië, waar hij in Sevilla ter aarde kwam en opgroeide en ook een belangrijke wending in zijn leven beleefde: de kennismaking met de vaardigheden van de cortador.
DAVID TORRES
RICK DEMOED
Voor mij begon de passie met de jamon mangalica. Een ham met een prachtige geschiedenis en met een unieke smaak en marmering. Zodra ik het mes in de ham zit, dan weet ik dat ik ga beginnen aan een nieuwe kunstwerk. In elk bord of slice pakketje is niet alleen maar de versneden ham maar zit er ook een groot deel passie & vakmanschap in. Elke ham is uniek en dat maakt het voor mij het speciaal.
RICK DEMOED

JAVIER TORRES
JAVIER TORRES
De traditie van het rijpen van hammen komt uit de oudheid. Vandaag de dag heeft bijna elke stad en regio zijn eigen technieken, maar als we het over de Spaanse ham hebben, is dat iets wat er boven staat. De verschillende kenmerken van het Iberische ras, de enorme ruimte en middelen die nodig zijn naast de lange jaren van het droogproces maken de ham tot een superieure delicatesse. Als 'Cortador' bewonder ik deze wonderen altijd.DANIEL ALVAREZ
Sinds ik me bezighoud met het professioneel snijden van ham, heb ik ontdekt dat het een wereld is die mij passie geeft en op die manier probeer ik, met altijd respect voor het product, die passie voor wat ik doe over te brengen, door informatie aan te reiken aan de mensen die zijn soms niet kennen van dit groot product dat ham is".
DANIEL ALVAREZ
JUAN ANTONIO LÓPEZ
Zolang ik mij kan herinneren, stond er thuis altijd een Jamón op de klem, dit maakte deel uit van mij en de Spaanse gastronomische cultuur. Ik ben dan ook vereerd dat ik in verschillende landen het beste product ter wereld mag vertegenwoordigen en versnijden volgens de kunst van een Cortador. Mensen het verhaal vertellen over de Jamón en de Spaanse cultuur, laten degusteren en mijn passie te vertalen in elk plakje is de wijze waardoor een prachtige sensatie ontstaat bij iedereen die de Jamón proeft. Een unieke ervaring! Met dit Spaans kwaliteitsproduct is succes dan ook altijd verzekerd.JUAN ANTONIO LÓPEZ

CRISTO MUÑOZ
CRISTO MUÑOZ
De passie die ik gekregen heb voor deze kunst van het hamsnijden was geen toeval. Jezelf constant verder uitdagen en ontwikkelen in deze ambacht, geeft mij enorm veel voldoening. Het vertegenwoordigen van deze, toch voor nog vele, onbekende Spaanse cultuur is een eer en ik wil dan ook de mensen verder aanmoedigen deze te ontdekken. Het verder inspireren, creëren, communiceren en socialiseren met iedereen op nationaal, maar ook buiten de grenzen is dan ook mijn gedrevenheid.JUAN BAUTISTA
Het snijden van ham heeft me geholpen om vele van mijn gevoelens uit te drukken en het heeft mijn creativiteit verscherpt tot een hoger level. In mijn borden probeer ik uit te beelden wat die ham mij overbrengt, zodat mijn fantasie steeds in combinatie komt met wat mijn hart voelt.